Nem káprázik a szeme, tényleg meghökkentő dolog történik az egyik forgalmas magyar híddal

megyeri híd
Vágólapra másolva!
A tavaly év végi ünnepi szezon egyik látványos eseménye volt, amikor a Magyar Közút karácsonyfává alakította néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat.
Vágólapra másolva!

Az akció sikere után rengeteg pozitív visszajelzést kapott a Magyar Közút, így sok fejtörést okozott, hogyan valósítsák meg idén is az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri híd karácsonyi díszkivilágítását. De megoldották, sőt,

idén mind a két pilon zöldbe borul

a következő két hétvégén.

Idén kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezik a karácsonyfa alakú hidat zöldre. Ez valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén mind a két pilont átszínezik, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap.

A 35 emelet magas Megyeri híd pilonjai

első körben december 23-25., között váltanak zöld színre.

Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz. A második hétvégén pedig december 30-tól egészen január 1-ig esténként zöld színű lesz az ország egyik leghíresebb hídja.

Aki nem csupán a Megyeri hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.