Figyelmeztet a rendőrség: nagy veszély leselkedik az M1-esen közlekedőkre

Vágólapra másolva!
Fokozott elővigyázatosságra hívja fel az autósok figyelmét a Komárom-Esztergom megyei rendőrség az autópálya melletti pihenőkben.
Vágólapra másolva!

Az M1-es, mint nemzetközi kapocs, nagy átmenő forgalmat biztosít az európai országok között. A járművezetők sokszor a sztráda melletti pihenőkben és a parkolókban töltik az éjszakát, vagy csak rövid időre is, de megállnak a hosszú út során.

A trükkös lopások elkövetői ezt az alkalmat használják ki, és próbálják az utazók értékeit megszerezni

– írta az Infostart.hu. A Komárom-Esztergom megyei rendőrök többnyelvű szóróanyaggal és személyes tanácsadással hívják fel az autósok figyelmét az úgynevezett trükkös módszerrel elkövetett vagyon elleni bűncselekményekre és azok megelőzési lehetőségeire.

A tolvajok elsődleges célpontjai a külföldi kamionosok.

Racsné Galambos Gréta, a megyei rendőrség szóvivője szerint

bevett módszere a trükkös tolvajoknak, hogy az autópályán, menet közben „levillogják” a gyanútlan autóst, hogy álljon meg, mert valami baj van a kocsival. Az áldozattal együtt leparkolnak a leállósávban, és amíg a tulaj vizsgálja saját autóját, addig a tolvajok kipakolják a kocsiból, ami gyorsan elemelhető.

A másik eset, amikor kamionokból lopnak el kisebb tárgyakat a pihenőkben lesben álló tolvajok, mindezt az autójukban alvó kamionsofőrök mellől. A rendőrség emellett külön kiemeli: benzinkúton, pihenőben is zárjuk az ajtókat, ha kiszállunk a kocsiból. Mert a tolvajnak annyi is elég, amíg a tulajdonos csak kiugrik fizetni.