Sokkoló jóslat az elektromos autókról, gondok lehetnek

Vágólapra másolva!
A korábban becsültnél sokkal többe fog kerülni az átállás az elektromos autók gyártására Herbert Diess, a Volkswagen konszern vezérigazgatója szerint.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a cégnek jóval nagyobb nyereségre lenne szüksége jövője megalapozásához.

A konszern 2018-tól 2022-ig több mint 34 milliárd eurót tervez elektromos járműtechnológiai és digitális mobilitási szolgáltatások fejlesztésére fordítani.

Teljesen elektromos, akkumulátor-hajtású autókat a Volkswagen

2022-ben már 16 üzemben tervez gyártani szerte a világon.

A tavaly ősszel bejelentett fejlesztési terv szerint pedig 2025-re már nyolcvanféle elektromos modellből évente mintegy hárommilliót fog gyártani.

A vezérigazgató szerint azonban a "Zukunftspakt" elnevezésű stratégiai tervben kitűzött célok eléréséhez nem csak a konszern VW márkájának személyautó modelljeinél kell nagyobb hatékonyságra törekedni. A VW márka bevételarányos jövedelmezőségét már sikerült öt százalékra emelni, de ennél jóval többre lenne szükség, mivel

Herbert Diess szerint a működéshez minimum 4 százalékos bevételarányos jövedelmezőségre van szükség.

- mondta.

A Volkswagen augusztus elején jelezte, hogy az idei évre tervezett 6,5-7,5 százalékos bevételarányos jövedelmezőséget csak egyszeri tételek leszámításával lehet elérni. A konszern 2025-re 7-8 százalék, a VW márka pedig hat százalék feletti bevételarányos jövedelmezőségre számíthat.