Ez volt a legelső magyar egyedi rendszám, és hihetetlen története van

2018.06.20. 09:28

Még be sem vezették Magyarországon az egyedi rendszámokat, a szolnoki Halápi Péter már akkor lefoglalta az általa kiválasztott szöveget.

Ez nem más, mint a NEKEM-8. Ennek már közel húsz éve, de még mindig használja a rendszámot, és nem is akar megválni tőle, pedig sokszor meg akarták már vásárolni tőle - írta a Szoljon.hu.

"Nem tudatosan választottam ezt a szöveget. Amikor felröppent a hír, hogy majd bevezetik az egyedi rendszámokat, egy baráti beszélgetésen ötleteltünk, hogy mi jöhetne szóba. Itt dobta fel valaki ezt a lehetőséget, és nagyon megtetszett" - idézte fel Péter.

Eredetileg a régi, magyar zászlós oldalsávval készült el a rendszám, azóta a tulajdonos újragyártatta

Írtam a rendőrségnek, hogy lefoglalom, és bevallom, már el is feledkeztem róla, amikor jött a levél, hogy elkészült. Gyakorlatilag az elsők között vettem át az egyedi rendszámomat. Éppen emiatt eleinte történt pár vicces eset."

A rendőrök például nemegyszer megállítottak, és szinte nekem estek, hogy mit képzelek, ez hatósági jelzés meghamisítása. Nem tudták, hogy ezt már hivatalosan is lehet használni."

"Ráadásul annak idején a forgalmiban csak a hátsó, megjegyzés rovatban szerepelt az egyedi rendszám, így először nem is látta a rendőr. Amikor azonban megbizonyosodtak róla, hogy ez szabályos, sűrű bocsánatkérések közepette utamra engedtek."

Az egyénileg kiválasztott (három betű, három szám) és az egyedi rendszámok (négy betű, két szám vagy öt betű, egy szám) ára az elmúlt években folyamatosan emelkedett. Az egyéni rendszámok ára jelenleg 112 450, míg az egyedi rendszámoké 435 ezer forint.