Kék villogós autóból provokálják a kamionosokat, egy sofőrnek videója van

2018.06.19. 10:46

Egy magyar kamionos szerint a rendőrök megkérdőjelezhető módszerekkel provokálják a sofőröket az M7-esen. A magyar hatóság azonban cáfolja, hogy ilyet tett volna - így nagy kérdés, mely szervezethez tartozott a kék-piros villogós Opel Zafira.

Az pont nem látható ugyan a felvételen, hogy a civil rendőrautó szándékosan 70-nel menne a kamionos előtt (nincs sebességjel sem), az exrendőr sofőr azonban felháborodásában be is telefonált a központba, a beszélgetést pedig rögzítette.

M7 autópályán a civil rendőrautó lelassít 70-72 km/h sebességre, és azt várja, hogy melyik kamionos unja meg az előzni tilos ellenére. Én villogtam neki, akkor kicsit felgyorsult, de aztán ismét kezdte a játékot. Nem maradt el a jutalma, a mögöttem érkező megunta. A telefonhívás akkor szakad meg, amikor a véleményemet fejteném ki bővebben. Egyszerűen leteszi" - írta a feltöltő.

A rendőrség az ügyben közleményt adott ki.

"A médiában egy kamionsofőr által közzétett videó terjed, amelyen a felvétel készítőjének kommentárja szerint szabálytalan rendőri intézkedés látható az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán" - írja a rendőrség.

A felvételen valójában nem rendőri intézkedés látható. Az adott időpontban és útszakaszon nem ellenőriztek civil jellegű rendőrségi gépjárművel, a videóban szereplő típusú gépkocsival a rendőrség nem rendelkezik.

Határozottan cáfoljuk azokat az időnként szárnyra kapó álhíreket, amelyek szerint a rendőrök jogsértésbe hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket. A közúti ellenőrzésekkel a rendőrség célja a balesetveszélyes jogsértések visszaszorítása; a jelöletlen gépkocsikkal a másokra veszélyt jelentő járművezetőket szűrik ki a forgalomból."