Amit most a debreceni autósok kaptak, olyat még nem látott az ország

parkolás
A Rollet nevű telefonos applikáció kezdőképernyője a debreceni Hal közben lévő mélygarázsnál
Vágólapra másolva!
Új elektronikus parkolási fizetési rendszert vezettek be az országban elsőként Debrecenben.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatást egyelőre a Halköz mélygarázsban és a Jászai Mari téri üzleti parkolóban vehetik igénybe az autósok, akik az új rendszernek köszönhetően az eddiginél gyorsabban, könnyebben parkolhatnak.

Okostelefonokra letölthető applikáció segítségével, egyszeri regisztrációt követően készpénz vagy parkolójegy használata nélkül lehet várakozni. A parkolásért fizetendő díjat kihajtáskor az autós bankkártyájáról vonják le, az új applikációt használóknak egy innovatív rendszámfelismerő rendszer nyitja a sorompót.

A Rollet nevű telefonos applikáció kezdőképernyője a debreceni Hal közben lévő mélygarázsnál Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az intelligens technológiával más városokban, például Budapesten és Sopronban is találkozhatnak majd az autósok. A fejlesztéssel a parkolás egyszerűsítése mellett a jövőben akár tankolni és bevásárolni is lehet majd.

A parkolási szolgáltatásért a percalapú elszámolásnak köszönhetően csak a parkolóban eltöltött tényleges idő alapján kell fizetni. A beruházás hárommillió forintba került, a közeljövőben a város másik négy mélygarázsában és két üzleti parkolójában is szeretnék bevezetni a rendszert.