Ebből minden autós tanulhat: itt bukott a legtöbb gyorshajtó a razzián

véda traffipax kkep
Vágólapra másolva!
Több mint négyezer gyorshajtót mértek be a rendőrök a 24 órás országos sebességellenőrzés alatt. A Speedmarathon idején legtöbben Budapesten, Pest és Fejér megyében szegték meg a szabályokat.
Vágólapra másolva!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva hétfőn 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség.

A mérések eredményéről az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztályának a vezetője az InfoRádióban azt mondta: összesen 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt

1071 helyszínen 464 437 járművet ellenőriztek, és 4268 sebességtúllépést mértek.

A legtöbb sebességtúllépést Budapesten, Pest és Fejér megyében, míg a legkevesebbet Baranya, Nógrád, Zala megye területén regisztrálták.

A fővárosban a Kacsóh Pongrác úton, a Gyömrői úton, valamint a Nagykőrösi úton regisztrálták a legtöbb gyorshajtót. Fejér megyében, a 81-es számú főúton fülelték le a legtöbb sebességtúllépőt, számuk kiemelt volt még Somogy megyében, Kaposújlakon.

A Speedmarathon idején az összes mobileszköz mellett a fixen telepített berendezések is működtek, amelyek több mint 1 millió 300 ezer járművet ellenőriztek, ezek közül 1771 lépte túl a megengedett sebességet.

Ezzel összefüggésben arra az érdekes adatra is felhívta a figyelmet Berzai Zsolt, hogy tavaly naponta átlagosan 1384 gyorshajtást derített fel a rendőrség. Az országos akció idején - amit jó előre beharangozott a rendőrség, nagy médiafigyelmet kapott - ennek ellenére

5739 sebességtúllépést rögzítettek a berendezések, ez négyszer annyi volt, mint egy átlagos napon.