Bombaáron lesz kapható itthon az új Dacia, letarolhatja a piacot

2018.01.22. 11:07

Bemutatták Magyarországon az új Dacia Dustert, megvannak az árak is. Nagyon nagy sikere lehet a modellnek.

Noha a Dusternél generációváltás történt, valójában egy komolyabb ráncfelvarrást hajtottak végre a modellen. De nem is kellett többet, mert a típus még hétévesen is igen jól fogyott, összesen már több mint egymilliót gyártottak belőle.

Forrás: Dacia

Az új generáció alapvetően a régi technikáját kapta meg, de ezen kívül szinte minden részletét áttervezték, és számos olyan újítást vezettek be, ami sokkal élhetőbbé teszi.

Például a régi Duster legnagyobb gyengeségét, a kényelmetlen üléseket lecserélték, az újak végre jól formázottak és megfelelő komfortot nyújtanak. A frankfurti üléspróba után bővebben is írtunk az új Dusterről, ezt a cikket itt olvashatja el.

A magyar bemutató legnagyobb érdekessége az ár volt, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy sikerült olyan árat kalkulálni az autóhoz, ami okoz majd kellemetlen pillanatokat a konkurenciánál.

Forrás: Dacia

Az árlista 2,999 millió forinttól indul, de ebben a verzióban még nincs klíma és nem is rendelhető, vagyis igazából csak mutatóba létezik, sokat nem fognak eladni belőle. Az 1,6-os, 114 lóerős szívó benzinessel szerelt Essential változat 3,299 millió forintba kerül, a 100 ezres klíma, az 50 ezres tolatóradar és az ugyanennyibe kerülő ülésfűtés hozzáadása után egy teljesen élhető autó lesz kapható 3,5 millióért. Ehhez esetleg még egy metálfényezés 125 ezres tétele adódhat hozzá.

1,2-es turbómotor (125 LE) csak Prestige felszereltséggel kapható 4,449 millió forintért, összkerékhajtással ugyanez 4,999 millió forint. A legolcsóbb dízel (1.5 dCi, 90 LE) 3,799 millió forintba kerül Essential szinten, a fent felsorolt extrákkal pont megáll négymilliónál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK