Ki nem találná, milyen motorokat kezd gyártani a győri Audi

audi győr
Vágólapra másolva!
Az Audinál 2018-ban elindul az e-motorok sorozatgyártása Győrben. Az első gyártóberendezéseket már integrálták a gyártási folyamatba.
Vágólapra másolva!

Az Audi Hungariánál

az első e-motorok egy 8500 négyzetméteres csarnokban készülnek,

ahova a hetekben telepítik az első gyártóberendezéseket, robotokat, valamint a csavarozó- és mérőállomásokat. Itt

elsőként alkalmaznak egy teljesen új gyártási koncepciót, a moduláris gyártást.

Az erőforrásokat gyártószigeteken, moduláris elv mentén készítik, amely kiváltja a gyártószalagot. Annak ellenére, hogy a gyártási sorrend előre meghatározott, a moduláris gyártás több útvonalat és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a magasabb gyártási volumen, valamint

az új variánsok bevezetése gyorsabban megvalósítható anélkül, hogy az aktuális gyártási folyamatot hátrányosan érintené.

Forrás: Audi

Az alkatrészeket vezető nélküli szállítási rendszerek mozgatják az állomások között, amelyek lézerscannerek segítségével tájékozódnak a csarnokban, újfajta algoritmusok alkalmazásával. Az Audi Hungaria kifejezetten az e-motorok számára három új vizsgálópadot helyezett üzembe, ezek az e-motorok tesztelését és tartós terhelését teszik lehetővé.

A vizsgálóberendezések fontos elemei a környezeti tesztekre szolgáló nagyteljesítményű klímakamrák, amelyek öregedési- és anyagvizsgálatokat tesznek lehetővé különböző klimatikus és mechanikai körülmények között.

A hőmérsékleti tartomány -40 Celsius-foktól +160 Celsius-fokig terjed,

a relatív páratartalom egészen 98 százalékig változtatható.