Olyan brutális benzinárak jöhetnek, amikről álmodni sem mertünk

2017.10.16. 11:20

A jelenlegi ötödére, vagyis hordónként tíz dollárra eshet az olaj ára, aminek a benzinkutakon is érezhető következménye lenne.

A Longview Economics vezetője, Chris Watling az amerikai CNBC televíziós csatornának a jövő évi várakozásairól beszélt, és úgy ítélte meg, hogy 2018-ban az olajpiac kulcsfontosságú katailzátora a szaúdi állami olajvállalat, az Aramco tőzsdei bevezetése lesz - írta a Hvg.hu.

Amikor a részletekről kérdezték, Watling azt mondta: Azt hiszem, hogy a szaúdiaknak gyorsan kell lépniük, még mielőtt 10 dollár nem lesz a hordónkénti olajár.”

Habár a szakértő nem gondolja azt, hogy heteken vagy hónapokon belül bekövetkezne egy árzuhanás, de amellett érvelt, hogy ami az elektromos autókkal történik, az nagyon-nagyon fontos. Már rég elfelejtettük, hogy 120 évvel ezelőtt még nem az olajipar körül forgott a világ. Az alternatív energia felgyorsítja a szemléletváltást”. 

A Longview Economics ügyvezetője állítja, hat-nyolc éven belül hordónként 10 dollárig süllyed a nyersolaj ára. A különböző olajfélékkel ezekben a napokban 51-57 dolláros áron kereskednek, miután 2014-ben csaknem 120 dollárról kezdett zuhanni az ár, és már 40 dollár közelében is volt az értéke.