Kiderült, hol vannak a legdurvább forgalmi dugók a világon

FOTÓ ÁLTALÁNOS közlekedési dugó KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ személyautó
Budapest, 2015. június 1. A Szilágyi Erzsébet fasor, Várfok utca és Krisztina körút kereszteződése az átépítés alatt álló fővárosi Széll Kálmán térnél 2015. június 1-jén. Megváltozott a tér forgalmi rendje a felújítás miatt, a módosítások a tömegközlekedési, gyalogos és közúti forgalmat érintik. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i autósok vesztegeltek az utakon legtöbbet torlódások miatt 2016-ban: fejenként 104 órát ültek dugókban. 
Vágólapra másolva!

Az Inrix közlekedési elemző társaság szerint a második helyen Moszkva áll, ahol tavaly 91 órát, míg a bronzérmes New Yorkban 89 órát veszítettek az idejükből az emberek a torlódások miatt.

A lista negyedik helyén végzett San Franciscóban 82, a kolumbiai Bogotában 79, a brazíliai Sao Paulóban 77, Londonban 73, az oroszországi Magnyitogorszkban 71, Atlantában 70, Párizsban 65 órát töltöttek tavaly az emberek dugókban. Budapest 312. a világranglistán, a magyar fővárosban tavaly 22,6 órát ültek dugókban az autósok.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az öt kontinens 38 országának 1064 városát – Japánra és Kínára vonatkozóan nincsenek adatok – rangsoroló tanulmány szerint az amerikaiak évente átlagosan 42 órát veszítenek idejükből a csúcsforgalmi dugók miatt.

Az Inrix szerint az elpazarolt üzemanyagot és időt nézve, a dugóban ülés tavaly 1400 dollárjába (406 ezer forint) került egy átlagos amerikai autósnak és csaknem 300 milliárd dollárjába a világ összes autósának.