Független marad az Opel francia tulajdonban is

Opel Astra
Vágólapra másolva!
Az Opel független marad akkor is, ha a francia PSA kezébe kerül - jelentette be a General Motors vezérigazgatója, Mary Barra a cég frankfurti központjában pénteken.
Vágólapra másolva!

Kedden jelentették be, hogy az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel és brit leányvállalata, a Vauxhall Motors eladásáról.

Karl-Thomas Neumann, az Opel, és Mary Barra, a GM vezérigazgatója Forrás: Opel

A német kormány illetékesei is megerősítették pénteken, hogy tárgyaltak a General Motors és a PSA képviselőivel a lehetséges akvizíció részleteiről, azonban részleteket nem közöltek. Arra a kérdésre, hogy garantált-e a németországi munkahelyek megmaradása, azt válaszolták, hogy az a szakszervezet és a menedzsment megegyezésén múlik.

Angela Merkel német kancellár azt nyilatkozta péntek délután, hogy a német kormány minden politikailag lehetséges lépést megtesz majd annak érdekében, hogy az összes németországi autóipari állás és üzem megmaradjon.

Forrás: Opel

Az Opel munkavállalóit képviselő érdekvédelmi szervezetek pénteken azt mondták, hogy minden jövőbeni tárgyalás alapja a jelenleg érvényben lévő kollektív szerződés betartása lesz.

A francia kormány részéről az ipari miniszter, Christophe Sirugue párizsi nyilatkozatában elmondta: már tárgyaltak a brit és német miniszterekkel, ezután pedig napi szinten egyeztetnek, hiszen az esetleges akvizíció mindhárom országot érinti. A francia ipari miniszter szerint még nem lehet tudni, a PSA tervei inkább lehetőséget vagy kockázatot jelentenek az érintettek számára.