Egy Mustanggal forgatták újra legendás párizsi ámokfutást

Mustang
To date, more than 16,600 customers in Europe have ordered a Ford Mustang, which went on sale there last summer. Shipments from Flat Rock Assembly Plant, exclusive production home to Mustang, began in the latter half of 2015. Of the 13,000 sold last year, 4,700 are now in customer hands.
Vágólapra másolva!
40 évvel ezelőtt született egy film, ami legendává vált az autórajongók körében: egy autóversenyző végigszáguldott Párizson, hogy találkozzon rég látott szerelmével. A Ford az új Mustang főszereplésével most újra leforgatta a "C'était un Rendez-Vous" című, 9 perces rövidfilm modern változatát – méghozzá 360 fokos virtuális valóság technológiával.
Vágólapra másolva!

Az eredeti, 1976-os film – Claude Lelouch francia rendező alkotása – egy vakmerő száguldást örökített meg a hajnali párizsi utcákon.

A Ford által elkészített "Re-Rendez-Vous" c. új változatban egy V8-as Mustang, ami ugyanazt az útvonalat járja végig, így a filmben újra feltűnik a Diadalív, a Szent Szív Bazilika és a Montmarte. A remake-ben azonban ezúttal egy nő vezeti az autót.

"A hideg futkosott a hátamon, amikor újra a lökhárítóra szerelt kamerán keresztül láthattam a 'C'était un Rendez-Vous' teljes útvonalát," mesélte Lelouch. "Ám a 360 fokos látószögnek és a virtuális valóságnak köszönhetően mégis más, újszerű lett az egész."

Komoly kihívást jelentett, hogy a filmkészítők tökéletesen újra akarták láttatni az útvonalat, pedig egyes helyszínek azóta már el is tűntek. A hamarosan bemutatott "Re-Rendez-Vous" változatban első ízben lesz követhető az útvonal madártávlatból is, valamint 360 fokos nézetben, mobil eszközökön és virtuális valóság headsettel.