Budapest szívében rendeznek autószalont a hétvégén

Budapest Autoshow
Vágólapra másolva!
Első alkalommal rendezik meg a Budapest Autó Show-t, amelyen az újdonságok egy részét nem csak megnézni, hanem kipróbálni is lehet. A kiállítás nem a kőbányai Hungexpo területén, hanem a Millenáris B épületében várja a látogatókat.
Vágólapra másolva!
Az R8 Spyderben győri V10-es szívómotor dolgozik Fotó: Koncz Márton

A hagyományteremtőnek szánt Budapest Autó Show-ban az a legjobb, hogy úgy lehet megnézni az egy hónappal ezelőtt megrendezett Frankfurti Autószalon újdonságainak néhány fontos darabját, hogy közben elég a Széna tér mellé kilátogatni.

Ez a hosztesz a legjobb gyorsulású szériaautó, a Tesla Model S csomagtartójában pózol Fotó: Koncz Márton

Látható például a Jaguar vadonatúj kompakt szabadidő-autója, az E-Pace, a Ford Fiesta új nemzedéke, a frissítésen átesett Peugeot 308 és a hétszemélyes 5008, utóbbi testvérmodellje, az Opel Grandland X, valamint az új Seat Ibiza technikájára épülő kis SUV, az Arona is. A sportautók kedvelői az Audi R8 Spyder, a BMW i8, M3 és M2, és a szépséges Lexus LC látványával elégíthetik ki kíváncsiságukat.

Szoborszerűen szép a Lexus LC kupé Fotó: Koncz Márton

Az igazi szenzáció azonban a világ legnépszerűbb elektromos autójának, a

Nissan Leaf második generációjának a premierje,

ezt az autót még Frankfurtban sem lehetett megnézni. Jövő héten részletesebben írunk az autóról, egyelőre annyit érdemes róla tudni, hogy reális körülmények között akár 300 km-t is meg tud tenni egy töltéssel, a forgalmazása pedig jövő márciusban kezdődik hazánkban.

Az új Leaf 40 kilowattórás akkumulátort kapott, ami harmadával nagyobb kapacitású, mint a régié Fotó: Koncz Márton

Az importőrök közül Ford, a Jaguar-Land Rover, a Peugeot, a Seat és a Nissan mellett kiállít a Toyota és a Lexus, az Opel, emellett egy Tesla Model S-t is meg lehet majd nézni, a BMW sportkocsikat pedig egy kölcsönző cég hozta el.

Ezeket a BMW sportautókat napi 80-275 ezer forintért ki is lehet bérelni Fotó: Koncz Márton

Hat márka 14 újdonságát ki is lehet próbálni a Millenáris környékén, a rövid próbaútra szakértők kísérik el az érvényes jogosítvánnyal rendelkezőket.

Az új Seat Arona az Ibizából készített kis SUV, az első ilyen jellegű autó a Volkswagen-konszern kínálatában Fotó: Koncz Márton

Az autók mellett programok is várják a Budapest Autó Show látogatóit. Szombaton többek között Takács Árpád szakértő beszél majd az önvezető autókról, Kiss Pál Tamás autóversenyző az idei szezonjáról és lesz egy közönségtalálkozó is Zsozéatyával, a Tempomat vlog szerkesztőjével. Vasárnap érkezik ifj. Tóth János raliversenyző, Scherer József, a MOME jármű formatervező csoport vezetője és Marton Péter a BME Formula Racing Team csapatfőnöke.

A Lexus szinte a teljes modellpalettáját elhozta, a frissített RX-et is Fotó: Koncz Márton

A vasárnap estig tartó eseményre egy jegy a helyszínen 1500 forintba kerül, a belépés 12 éves kor alatt ingyenes.