Ez a találmány forradalmasíthatja az autós bírságolást

szélvédőbilincs
Vágólapra másolva!
Egy amerikai feltaláló szerint a kerékbilincs mindenki számára kényelmetlen megoldás. Sokkal jobb helyette a szélvédőbilincs.
Vágólapra másolva!

A New Yorkban élő feltaláló Barnacle névre keresztelte találmányát, amelyet a kerékbilincsekkel ellentétben gyorsan és garantáltan roncsolásmentesen lehet felhelyezni a szélvédőre. Az eszköz tapadókorongokkal ragad az üveghez, több száz kilónyi húzóerőnek képes ellenállni, azaz letéphetetlen.

Forrás: The Barnacle

Ha a megbírságolt autós a fejét az ablakon kidugva, Ace Ventura-módra próbálna elhajtani, azonnal működésbe lép a beépített mozgásérzékelős, hangos riasztó. A feltaláló online, mobilos fizetési rendszert képzelt el a találmány mellé, a bírság rendezése után a telefonra sms-ben érkezne kód, amelyet bepötyögve levehetővé válik a bilincs.

Gyenge pont, hogy ezt vissza is kéne szolgáltatnia a megbírságolt autósnak, aki akár bosszút is állhatna az eszközön. Természetesen ebben az esetben ismét fizetnie kellene, de az eszközök állandó pótlássa nehézkessé tehetné a bírságolás folyamatosságát.

A Barnacle nagy előnye viszont a kerékbilincsekkel szemben, hogy az autó vontatható marad.