Budapest utcáin dübörög Kiss Norbi versenykamionja

Kamion EB felvonulás
Vágólapra másolva!
Hétvégén a Hungaroringre látogat a kamion-Eb. Csütörtökön délután öttől látványos felvonulást tartanak a több mint ezer lóerős versenygépek és a betétfutamokon induló autók. A konvoj Mogyoród irányából érkezik, és várhatóan fél hat körül ér az 56-osok terére. Kiss Norberttel beszélgettünk a futam esélyeiről.
Vágólapra másolva!

Egy látványos felvonulás keretében 15 versenykamion, 13 GT3-as sportautó és 13 Suzuki Europe Cup autó érkezik a Hungaroring felől az 56-osok terére, ahol Kiss Norbi is dedikál a versenyhétvége előtt. Az ünnepi konvoj rendőri felvezetéssel az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Kós Károly sétányon és a Hősök terén keresztül gördül be saját kerekein a parkolóba, a rendezvényt ingyen lehet látogatni.

Hétvégén, a kamionsport legkiemelkedőbb eseményén közel 50 ezer szurkolóra számítanak. Őry Tamás szervező kiemelte, hogy egy különleges díjjal is készülnek idén a versenyzőknek a legendás kamionversenyző, Krasznai János tiszteletére:

ezért emlékére megalapítottuk a Krasznai János-díjat, amit szombaton és vasárnap is a versenynap legjobb köridejét elérő pilótának adunk majd át."

Forrás: Just Creative

A tavalyi évhez képest az ünnep amúgy még egy szinttel feljebb lépett, ugyanis a már hagyományos betétfutam, a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív verseny, az összesen több mint 6000 lóerős mezőnyt felvonultató Blancpain GT Series is eljön Magyarországra. A rendhagyó futamon a leggyorsabb sport- és luxusautók versengenek majd az első helyekért.

Kamion-EB, felvonulás Forrás: Just Creative

Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok versenyző az idei versenyszezonra csapatot váltott, a Tankpool24-nél ezúttal

egy Mercedes kamionnal áll rajthoz,

és a jármű fejlődése meghaladta várakozásait. Tavaly beültünk egy körre a bajnok akkori MAN kamionjába, a brutális gyorsulásról és driftelésekről, illetve a technikai háttérről ebben a cikkben olvashat.