Különleges BMW-vel járőröznek a román rendőrök

BMW i3 román rendőr
Vágólapra másolva!
Rég elmúltak azok az idők, amikor kizárólag Daciák alkották a román rendőrség flottáját, de az igazi kakukktojásra egészen mostanáig várni kellett. Egy BMW i3 áll szolgálatba, igaz, csak egy hónapig.
Vágólapra másolva!
Forrás: Politia Romana

Facebook-oldalán tudatta a román rendőrség, hogy elsősorban Bukarest közlekedésrendészete fogja használni az i3-at, és turistaattrakciónak is szánják. Aligha fog olyasmi előfordulni, hogy a villanyautó lemerült akku miatt napközben pihenőre kényszerülne, mert a felmatricázott, Politia feliratos BMW-ből egy range extender kivitel érkezett, amiben szükség esetén benzines robogómotor termel áramot.

Forrás: Politia Romana

Szokatlan ugyanakkor, hogy német rendszámmal jár egy román rendőrautó, de ennek is megvan a magyarázata: a BMW-től kapták kipróbálásra, és egy hónapig használhatják. A hírverés mellett az a gyártó célja, hogy kedvet csináljon a hatóságoknak a villanyautó-beszerzésekhez.

Forrás: Politia Romana

Úgy tűnik, e stratégiával célt is értek, hiszen a világ számtalan országában, így Nagy-Britanniában, Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Svájcban is rendszeresítettek hatósági i3-asokat, Los Angelesben pedig 100 darabot vettek állományba. Megkérdeztük a BMW Magyarországot, kap-e kölcsön nálunk is a rendőrség villanyautót, de egyelőre nem tudnak ilyen kezdeményezésről.