Fél évig káoszra számíthat Dél-Budán

Bocskai út felújítás
Vágólapra másolva!
Véget ér a Budapestre érkezőket fogadó bosszúság a Bocskai úton, felújítják a Karolina és a Fehérvári út közötti, nagyon rossz állapotban lévő szakaszát. Kevésbé jó hír, hogy az egy kilométeres szakaszon fél évig fognak dolgozni.
Vágólapra másolva!

Szombaton indul az építkezés, megújulnak a forgalmi és buszsávok, a parkolófelületek és a járdák is, közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A Nagyszőlős utca és a Fehérvári út között a két-két forgalmi sáv mellett mindkét oldalon közös busz- és kerékpársávot alakítanak ki, valamint a Karolina út és a Nagyszőlős utca között a bal pályán egy 1,25 méter széles kerékpársáv is épül a Karolina út irányába.

Forrás: Nyiro Simon/BKK

A járdákon ferde vagy párhuzamos parkolókat jelölnek ki úgy, hogy a járdafelület szélessége két és fél méter legyen. Rendezik a zöldfelületeket is, több mint száz díszfát és ezernél több cserjét ültetnek, továbbá mintegy tizenkétezer négyzetméteren tereprendezést, humuszolást és füvesítést végeznek.

Forrás: Nyiro Simon/BKK

Amikor fél év múlva véget ér a rekonstrukció, balra is lehet majd kanyarodni a Zsombolyai utcába a Bocskai út városhatár felőli torkolatából, egy újonnan kialakított sávon, a zebrát áthelyezik a csomópont keleti oldalára. Az útfelújítás ideje alatt a területen vízvezetéket is felújítanak.