Óbuda elesett, óriási a dugó

Vágólapra másolva!
Közműépítésbe kezdtek a Szépvölgyi úton a Bécsi út és a buszvégállomás között, ráadásul a terelőúton baleset történt.
Vágólapra másolva!

Alig néhány hónappal azután, hogy a fonódó villamoshálózat miatt átépítették a III. kerületi Szépvölgyi és a Bécsi út kereszteződését, újra lezárták a felfelé vezető sávot, a BKK információi szerint közműépítés miatt.

Forrás: Gulyás Péter

A 29-es és a 111-es autóbusz Hűvösvölgy, illetve a Batthyány tér felé módosított útvonalon közlekedik, a 9-es autóbusz Kolosy téri megállójában áll meg, az Ürömi utca megállót pedig áthelyezték.

Forrás: Gulyás Péter (Origo)

Munkatársunk beszámolói szerint több mint egy óráig tartott az út a Flórián tértől a csomópontig. A 17-es és a 19-es villamoson is hosszabb menetidővel kell számolni, főleg a belváros felé tartó járatokon.

A környező mellékutak is teljesen bedugultak, ráadásul a terelésre kijelölt Ürömi utcában (a Felhévízi utcánál) is baleset történt reggel. Írásban megkerestük a BKK-t is az újabb útfelbontás okairól, a válasszal frissíteni fogjuk cikkünket.

A helyszínen dolgozó gázszerelők arról tájékoztatták az Origót, hogy a csatornából kell kivenniük a gázvezetéket, és át kell helyezniük máshová. Ez szerintük 1-2 napot vesz igénybe, utána kezdődhet az útburkolat helyreállítása. A sávlezárás és terelés valószínűleg a hét második felében szűnik majd meg.