Hétfőtől nagy változás jön a magyar KRESZ-vizsgákon

kresz 2015
Vágólapra másolva!
Noha a bevezetést korábbra ígérték, a jövő héttől kell mozgóképes kérdésekre is válaszolniuk a KRESZ-vizsgázóknak.
Vágólapra másolva!

A mozgóképes kérdések megjelenését korábban januárra ígérték, de a Hirado.hu cikke szerint hétfőn debütál élesben az új rendszer. Az új kérdésekkel "menet közben" kell felismerniük a jelzéseket a vizsgázóknak, át kell látniuk egyes forgalmi szituációkat. Ebben a cikkünkben mutattuk be videón, milyen jellegű feladatok várhatók.

Vizsga közben a 8-10 másodperces animáció megállítható és újraindítható, a megválaszolásra azonban egy perc áll rendelkezésre. Ha a vizsgázó többször is lejátssza a filmet, a jó válasz megadására annyival kevesebb ideje lesz. A régi struktúra ebben a tekintetben nem változik.

A modernebb ábrák mellé jönnek végre a videók is Forrás: NKH

A közlekedési alapismereteken belül minden kategóriában lesz két mozgóképes feladat, egy három- és egy egypontos. Az előbbiek a forgalmi szituációkat, az elsőbbség kérdését taglalják, az egypontosak ennél egyszerűbbek, amelyekben például táblafelismerésről lehet szó.

Minden vizsgázó két mozgóképes feladatot biztosan fog kapni, függetlenül attól, hogy B vagy éppen C kategóriáról van szó. A B-nél 55, a C-nél 25 kérdésre kell válaszolni.