Végre ezt is megcsinálták: már a Seatnak is van SUV-ja

seat ateca
Vágólapra másolva!
Bemutatták a Seat első SUV-ját. A kompakt méretű Atecát a Genfi Autószalon közönsége láthatja élőben először.
Vágólapra másolva!

Nem volt kérdés, hogy inkább előbb, mint utóbb a Seat is bemutatja első SUV-ját, Európában ez a szegmens növekszik a legdinamikusabban. Az Ateca a Leonnal megegyező méretű kompakt SUV, de a márka tervei között szerepel egy kisebb, az Ibizával rokonságban álló szabadidő-autó bemutatása is.

Forrás: Seat

Az Ateca alkatrészei nagy részén a Volkswagen Tiguannal és a Skoda hamarosan érkező SUV-ján osztozik, az alapokat a moduláris MQB platform adja. Az autó 4,36 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,6 méter magas, tengelytávolsága 2,64 méter.

Forrás: Seat

A formailag elsőre nagyon audisnak tűnő Ateca csomagtartója 510 literes, de csak fronthajtású kialakítással, összkerékhajtás esetén 485 literre módosul az érték.

Forrás: Seat

Európában szeptembertől lesz kapható az Ateca, a Volkswagen-konszern kínálatából ismert számos turbómotorral. A belépőmotor háromhengeres, egyliteres turbó lesz 115 lóerős teljesítménnyel, az 1,4-es hengerlekapcsolós benzines 150 lóerős. Dízelből három érkezik 115-190 lóerővel.

Forrás: Seat

Minden motorhoz hatfokozatú kézi váltó jár alapáron, opcionálisan hétfokozatú, duplakuplungos DSG automata váltó is kérhető. Az Ateca a konszern kínálatában szereplő biztonsági és kényelmi extrák zömét megkapta, a többi között városi vészfékező rendszer, dugóban 50 km/h-ig vezetni képes torlódás asszisztens és láblendítéses csomagtartónyitás is rendelhető.