Megvan, mennyibe kerül a Laguna utódja

Renault Talisman
Renault Talisman
Vágólapra másolva!
Egyetlen gyártónak sem könnyű labdába rúgnia a német konkurenciával szemben a flottavevők uralta középkategóriában, de a Renault megpróbálja - és optimistán szerencsehozónak is keresztelte el új modelljét. A nemzetközi menetpróba után most kiderültek a magyarországi árak. 
Vágólapra másolva!

Megérkezett Magyarországra a Renault Talisman, amelyet főleg a Skoda Superb, az Opel Insignia, a Ford Mondeo és a többi népszerű cégautó vetélytársának szánnak. Ferdehátú helyett klasszikus négyajtós, limuzin karosszériával gyártják, és némi késéssel a kombi változata is megérkezik. Arról, hogy milyen vezetni, a nemzetközi tesztvezetés beszámolójában olvashatnak részletesen.

Tekintélyes a 4,85 méteres hossz, a Laguna mellett a balsorsú Latitude limuzint is ez váltja fel. Jó az ár-érték arány, nem is vártunk mást Forrás: Renault

Life alapmodellként, könnyűfém felnire emlékeztető dísztárcsákkal, amúgy korrekt felszereltséggel (fény- és esőérzékelő, kétzónás klíma, DAB-rádió stb.)

7,5 millió forinttól érhető el,

1,5 literes, 110 lóerős dízelmotorral. Ez a kivitel főleg a taxisok és flottaüzemeltetők érdeklődésére tarthat számot.

Fleszereltségtől függően álló formátumú érintőképernyő uralja a belteret. Az alapmodell 7,5 milliós ára 80 ezerrel haladja meg a Superbét, de az alap-Skodát benzinmotor hajtja Forrás: Renault

A következő lépcsőt az 1,6-os, 130 lóerős dízel jelenti, ezt Zen felszereltséggel 8,4, míg Intensként 8,7 millió forintért árusítják, ezt jósoljuk volumenmodellnek. Ugyanennyibe kerül az 1,6-os, de 150 lóerős benzines turbó (TCe) kivitel is, azzal a különbséggel, hogy ahhoz alapáron jár a duplakuplungos váltó.

Jellegzetesek a majdnem összeérő hátsó lámpák, hasonlókat kap a nemsokára nálunk is kapható új Megane Forrás: Renault

A kínálat csúcsán az Initiale Paris modellek állnak, ezeket a legerősebb, de szintén csak 1,6 literes motorok hajtják: a 200 lóerős benzines 10,8, míg a 160 lovas dízel 11,1 millió forint. Ezzekkel már mélyvízben, a prémium márkák árkategóriájában találja magát a Talisman, de az Initiale Paris érdekes extráját, a négykerék-kormányzást felárért egyes olcsóbb kivitelekhez is meg lehet rendelni.