A mester megmutatta, hogyan kell parkolni

animGIF
Metro Manila car Parking accident
Vágólapra másolva!
Kétségkívül sokaknak a parkolás a legnehezebb manőver a vezetésnél. Így van ezzel a fehér SUV sofőrje is, akinek az utasa megelégelte a bénázást. Átvette a volánt, ami nagyon rossz ötlet volt.
Vágólapra másolva!

Viszonylag ritka, de nem szokatlan az az eset, amikor egy parkolóhoz érve a sofőr átadja helyét a mellette ülőnek, hogy ő parkoljon be az autóval. A felvételen nem tűnik olyan bonyolultnak a helyzet, de a sofőr roppant körülményes és bizonytalan. Egy méretes terepjáróval persze nem olyan könnyű manőverezni, de a kiszemelt parkolóhelyre azért könnyen be lehetett volna állni.

Ám a sofőr néhány látszólag értelmetlen előre-hátra gurulás után feladja a harcot. Ekkor az autóban ülő ismerőse ül a volán mögé, és rögtön kész a baj. Előbb nagy lendülettel letarolja a mögötte parkoló motorokat és a lépcsőnek ütközik, majd hatalmas gázzal a már ott parkoló kocsik közé hajt, utána pedig óriási füstfelhőt ereget a kipufogóból.

Csak a padka akadályozta meg, hogy kirepüljön a forgalmas útra. Valószínűleg az lehetett a probléma, hogy a másik sofőr nem volt tisztában az automatikus váltó működésével, vagy összekeverte a pedálokat, netán a gázpedál beszorult a szőnyeg alá.