Ki nem találná, mivel kelt versenyre az Audi

Audi Challenges Arabia - Audi RS 7 vs Burj Khalifa - Elevation Challenge
Vágólapra másolva!
Tele van az internet különféle videókkal, amelyekben különféle szempontok szerint mérkőznek meg egymással az autók. Az Audi gondolt egy merészet és egy nem épp szokványos összecsapást találtak ki.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg mindenki hallott már a megalománia szimbólumáról, a Dubaiban magasodó Burj Khalifa felhőkarcolóról. Ez a világ legmagasabb épülete, a maga 828 méterével alaposan kiemelkedik a városban található összes más építmény közül. Itt találhatók a világ legfürgébb liftjei is (összesen 57 darab), ezek 36 km/h-s sebességgel repítenek fel egyszerre akár 24 embert az épület szintjeire.

A Taipei 101-ben lévő felvonók a leggyorsabbak, akár 60 km/h-val is száguldanak. Ez az Audinak is megtetszett, úgyhogy fogtak egy RS7-est, és összemérték a gyorsaságát a Burj Khalifa liftjével.

Az 560 lóerős RS7 egy előre kijelölt kanyargós útvonalon hajtott végig, volánja mögött pedig Edoardo Mortara ült. A felhőkarcolóban Musa Khalfan Yasin, 100 méteres sprintfutó versenyző rohant liftről-liftre, hogy a földszintről felérjen a 152-ik emeletre. Valószínűleg a korábbi Top Gear csapat műsorai adták az ötletet a közvetlennek semmiképp sem nevezhető összehasonlításhoz, az eredményt pedig mindenki nézze meg a videóban.