Terrorelhárító terepjáróval sokkol a Red Bull

Red Bull X2010
Vágólapra másolva!
A Red Bullt enerigaitalai mellett a technikai sportágakban résztvevő csapataikról ismerhetik a legtöbben. Bár autógyártói ambícióik egyelőre nincsenek, időnként összedobnak egy-egy koncepciót szórakozásképpen. A terrorfenyegetettség tükrében ezúttal nem volt a legszerencsésebb az időzítés.
Vágólapra másolva!

X2010 néven mutatta be az új négykerekűt a Red Bull, amit első látásra leginkább egy harcmezőre szánt terepjárónak gondolna az ember (a Hummer utódját, illetve a magyar fejleszésű és gyártású Komondort a linkekre kattintva ismerheti meg). Így feketében azonban leginkább a terrorelhárítók járművének néznénk, ha nem lenne vörös dekoráció az oldalán,

A fenyegető külsejű, de aránytalanul kis kerekű gép alapját egy Land Rover Defender 130-as adta, erre készült el az egyedi karosszéria. Valószínűleg nem V8-as benzinmotor gurgulázik az orrában, hanem egy mezei négyhengeres dízel.

Belül teljes szórakoztató központot találunk,

ám hiába szeretnénk egyet a garázsba, az X2010 csupán egy koncepció marad, gyártásba sosem kerül.

Forrás: Red Bull

Eredetileg persze nem terrorelhárító járművet akartak alkotni a tervezők: a formavilághoz a híres lopakodó bombázó, az F-117 szolgáltatta az ihletet, így a szögletes, sokszögű dizájn a vadászgépeket idézi. Prototípusként először a cégtől megszokott kékre festették,

aztán inkább a mattfekete mellett döntöttek.

Erra azért volt szükség, hogy kiemelje az oldalán lévő, dühösen fújtató bikás logót, most viszont mégis maga a jármű válhat sokak szemében vörös posztóvá.

Forrás: Red Bull

A kiállításokra és bemutatókra szánt szörnyet ugyanis nem túl jó időzítéssel mutatták be: napok óta hasonló szörnyek járják Párizs és Brüsszel utcáit a terrorfenyegetettség miatt, úgyhogy sok ember gyomra összeszorul a látványtól.