Folyóból halászták ki a sajtóbemutató Fiatját

Fiat 500 csónak
Vágólapra másolva!
Jópofa reklámfogás volt a retró külsejű olasz kiskocsi alapjaira kishajót építeni. A gond ott kezdődik, amikor egy sajtótájékoztatón újságírók szeme láttára süllyed el.
Vágólapra másolva!

Pár éve a Fiat nagy hírverést csapott az új 500-as amerikai bevezetése körül: több példány karosszériájának életnagyságú utánzatát motorcsónak alapokra építették fel. Így Egyesült Államok városaiban látványos vízibemutatót tudtak tartani az egyedi építésű, természetesen nem kétéltű demójárművekkel. Most szerették volna megismételni az attrakciót a modellfrissített változattal egy litván sajtóbemutatón.

A tervezésbe azonban hiba csúszott, a faceliftes 500-as kishajót Vilniusban egy folyóból kellett kihalászni, mert elsüllyedt. Elsőre meghökkentő látvány lehetett a járókelőknek, hiszen kívülről valódi autónak gondolhatták, de a replika csak egy hajótest, a kerekek is díszek.

Valószínűleg a rossz súlyelosztás és a Neris sodrása együtt okozta a bajt, mindenestre hosszas kínlódás után sikerült csak a daru érkezéséig visszaborítani és partra vontatni a csónakot, ami blamázsba fordította a sajtóbemutatót.