Illegális kamionverseny az autópályán

Orosz száguldozó kamionos
Vágólapra másolva!
A megengedett 80 km/h helyett 130 km/h körüli tempóval előzgetik egymást az orosz kamionok, csak el ne kérjék a rendőrök a tachográfot.
Vágólapra másolva!

A videóban szereplő két orosz kamionos nem kíméli a gépet: amint a kamerás sofőr elhúz a másik mellett, a szélső sávban haladó vérszemet kap, és visszaelőzi. Ez önmagában sem veszélytelen dolog, ráadásul nincs annál bosszantóbb és lassabb, mint amikor két kamion előzi egymást. Ezúttal azonban jó eséllyel senkit sem tartottak fel, ugyanis már az első előzés során is kb. 130 km/h-s sebességgel haladt a belső sávban lévő, a másik kamion pedig még ennél is gyorsabban kellett, hogy menjen utána a külsőben.

Egyébként a kamionok maximális megengedett sebessége autópályán az európai országokban (köztük Magyarországon is) legfeljebb 80 km/h. Ezt elvileg nem is léphetik túl, hiszen elektronikus korlátozás van beépítve, nem is beszélve a tachográfról, amely minden adatot rögzít az út során. Ennél az esetnél mindkét védelmet megkerülhették, hogy kihasználhassák a motor erejét.