Már a Ladának is terepes kombija

Vágólapra másolva!
Ugyan nem bírja úgy a terepet, mint a Niva, de sokkal jobban néz ki.
Vágólapra másolva!

Nem tétlenkednek a Ladánál, az orosz autógyártó mostanság feléledőben van. Mindez elsősorban a Renault-Nissan csoportnak köszönhető, akik a egy 2012-es megállapodásnak köszönhetően résztulajdonosok lettek az AvtoVAZ-ban.

Forrás: Lada

A fejlődést mi sem mutatja jobban, minthogy a 2014-ben bemutatott, és idén szeptemberben gyártásba kerülő Vesta modellből most egy új, terepes kombi verziót is bemutattak egy moszkvai autókiállításon. A képek alapján a magasított futóműves Vesta Cross Concept lehet az eddigi legdögösebb Lada.

Forrás: Lada

A utakon való megjelenésre azonban még várni kell, a szedán Vesta is csak jövőre jelenik meg az európai piacon, és csak ezután érkezik majd a sima kombi és a Cross Concept szériaváltozata. Az biztos, hogy ezek a modellek már nálunk is megvásárolhatóak lesznek, hiszen a Lada modellek hivatalos forgalmazása idén ősszel újraindul Magyarországon.

Forrás: Lada

Igaz, elsőként a nyugati mércével már elavultnak számító Kalina és Granta alkotja majd a személyautó kínálatot. Terepjáró is lesz, az itthon is nagy népszerűségnek örvendő Niva is visszatér, ezúttal 4x4 néven kezdik majd meg a forgalmazást.