Vasember is elámult, mit bír egy töltéssel a Tesla

Vágólapra másolva!
Az elektromos autók egyik sarkalatos pontja még mindig a hatótávolság, hiszen többségük elsősorben csak városi rövid utakra ideális, mielőtt ismét töltőt kellene keresnünk. A Tesla Model S eddig is az egyik legjobb volt ezen a téren, most pedig saját magát is sikerült felülmúlnia.
Vágólapra másolva!

Érdekes kísérletet vett videóra két fiatal diák, melynek célja egy világrekord hatótávolság felállítása volt a Tesla autójával. Az elkészült videót fel is töltötték az internetre, illetve Twitteren is megosztották. Erre persze felfigyelt a Tesla elnöke, Elon Musk (alias Vasember) is, aki továbbosztotta a bejegyzést.

Forrás: Autoevolution

A rekordhoz az egyik legerősebb, Model S P85D típust használták, mivel ennek az akkumulátora is megnövelt kapacitású. Dániában, Rodekro városából indultak és ugyanide tértek vissza, miután 453 mérföldet, tehát több mint 750 kilométert tettek meg az autóval. Ez majdnem a duplája a hivatalos, 203 mérföldes (407 km) hatótávolságnak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak országúton haladtak az autóval, igen alacsony, 40 km/h-s átlagsebességgel, és a nyitott ablakból ítélve a légkondicionálót sem használták. Ezzel együtt a bő 18 órányi folyamatos, felváltva vezetéssel elért eredmény impozáns, bár a Guiness általi hitelesítés egyelőre nem történt meg.