Kizárta apját az autóból egy kisbaba

Vágólapra másolva!
Németországban egy négy hónapos csecsemő megnyomta a központi zár gombját a kocsiban, amíg apja egy szupermarket parkolójában pakolt. A hőségben gyors mentésre volt szükség. 
Vágólapra másolva!

Germersheim város szupermarketjének parkolójában a férfi beültette a négy hónapos csecsemőt a hátsó ülésre, és

pakolás közben a slusszkulcsot a kislány ölébe rakta.

Mielőtt azonban maga is beszállhatott volna az autóba, a baba megnyomta a központi zár gombját, az apa pedig ott állt a zárt ajtók előtt.

A 36 éves férfi azonnal hívta a tűzoltókat, akik tíz emberrel vonultak a helyszínre, és hozzáláttak az autó kinyitásához.

Mind a gyermek, mind az autó sértetlenül megúszta a kalandot.

A rekkenő hőség miatt riasztott mentőknek sem kellett közbeavatkozniuk, annyi szerencse volt a peches esetben, hogy legalább a kocsi árnyékban állt.

Július 17-én kísértetiesen hasonló eset történt Magyarországon is: Tatán egy nyolc hónapos baba rekedt az autóban, de ki tudták menteni. Rosszabb eset, amikor nem véletlen kizárás történik, hanem a szülő tudatosan hagyja a kocsiban kis időre a gyereket, amíg elintéz valamit, esetleg véletlenül felejtik ott a kicsiket, nem tudva, hogy

napon állva pár perc alatt 60 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet

az autóban. Júliusban Európában is több tragédia történt emiatt, Amerikában pedig nyáron hetente meghal egy gyerek a tűző napon álló autókban.