Igazoltatás helyett kirabolta az autóst az álrendőr

orosz álrendőr
Vágólapra másolva!
Be voltam kötve, nem mentem gyorsan, érvényes a jogsim, egy korty vodkát sem ittam. E gondolatok járhattak a sofőr fejében, de aztán rájött: ez az igazoltatás mindenképpen drága mulatság lesz.
Vágólapra másolva!

Oroszországban tényleg bármi megtörténhet, és erről a fedélzeti kamerák jóvoltából egyre többet megtudunk. Ebben az esetben fényes nappal egy gyanútlan autóst int le az út szélén álldogáló rendőr. Elsőre szokványos közúti ellenőrzésnek tűnik a dolog, még a hirtelen az elé leparkoló fekete Hyundaira szorosan ráállni is segít az egyenruhás.

Ám a lesötétített kocsiból újabb hatósági személyek helyett két fiatalember ugrik ki, hátrarohannak, és kirabolják a leállított autóst. E ponton válik világossá szegény sofőrnek, hogy álrendőr állította meg, aki rögtön beült a Hyundaiba, és a rablókkal együtt távozott. Maga az eset a dátumozás alapján még áprilisban történt, de csak most töltötték fel az internetre.

Két lehetőség valószínű: lopott kocsival (de legalábbis hamis rendszámmal) követték el a pofátlan bűncselekményt, és fütyültek a fedélzeti kamerára, vagy pedig az egész jelenetet megrendezték. Akármi is az igazság, az ilyen videók hamar lerombolják az ember biztonságérzetét: kiben bízzon, ha nem a rendőrben?