Durrdefekttel ért földet az 50 métert ugrató kamion

kamionos ugratás
Vágólapra másolva!
Új világrekord született kaminonos ugratásban, amihez nemcsak megfelelően előkészített pálya, hanem kellő őrültség és bátorság is szükséges volt. Ezúttal majdnem minden tökéletesre sikerült, a vége viszont rázósra sikeredett.
Vágólapra másolva!

A Montana állambeli Butte városban megrendezett Evel Knievel Daysen született meg az új rekord. A volánnál ülő Gregg Godfrey 166 láb (kb. 50,6 méter) hosszan ugratott egy erre a célre előkészített csőrös nyerges vontatóval. Ezzel megduplázta az eddigi rekordtartó, Mike Ryan eredményét, aki mellesleg korábban egy Lotus F1-es autó felett ugratott át egy pótkocsis szerelvénnyel.

Greggnek sem volt egyszerű dolga, hiszen a videón is látható, hogy a földet érés nem volt igazán zökkenőmentes, a jobb első kerék ugyanis szétdurrant. Minden tudására szükség volt, hogy megfogja a kolosszust, komolyabb baleset is lehetett volna belőle. Végül egy egészen látványos megforgást tudott kihozni a dologból úgy, hogy senkinek sem lett baja, és a pálya szélén álló házat sem bontotta le.