Egész modern lesz az új Ladák belseje

Vágólapra másolva!
Nálunk kezdi európai visszatérését a Lada, vadonatúj modelljeik pedig már jövőre megérkeznek. Kívülről már ismerjük a Vestát és X-Ray szabadidőautót, most viszont végre a belsejükbe is bepillanthatunk. Úgy tűnik, modernebbek lesznek a Daciáknál.
Vágólapra másolva!

Újra feltámad a Lada, legalábbis nagy tervekkel vágnak neki a következő időszaknak. Az Origo is megírta, hogy Európában elsőként éppen nálunk lesz ismét hivatalos Lada képviselet, szalonnal, szervizzel, teljes háttérrel. Elsőnek a jelenlegi modellek, a Granta és Kalina, illetve a 4x4-re átkeresztelt Niva hármasából áll a kínálat, de 2016-ban csatlakozik hozzájuk a Vesta és az X-Ray.

Állítólag sokat javítanak a minőségen, sok kezelőszerv Renault-örökség Forrás: Lada

Ez utóbbi kettő belteréről került most fotók az internetre. Dizájnforradalmat túlzás lenne emlegetni, de mindkettőben teljesen vállalható műszerfal tárul majd a vevők elé. Megjelennek az olyan extrák is, mint a digitális kílma, az ülésfűtés, a ZF-től vásárolt automata váltó, lesz USB- és AUX-csatlakozó. Az illesztési hézagok és a fromák pedig nyomokban sem emlékeztetnek a Samara-korszakra.

Elöl a Lada Vesta, mögötte az X-Ray - egyelőre még tanulmányautóként Forrás: Lada

Az uniós előírásoknak megfelelően légzsákok, ABS, ESP és a guminyomás ellenőrző rendszer már az alapmodellnél is szériafelszereltség lesz. Mindkét újdonságba 1,6 és 1,8 literes benzinmotorokat építenek be, a Vestánál 87, 106 és 114, míg az X-Ray esetében 114 és 122 lóerős teljesítménnyel.

Novembertől már indul itthon az értékesítés, a Vesta és X-Ray szabadidő-autó azonban csak jövőre jön. Sikerük kulcsa elsősorban az ár lesz: az importőr versenyképes ajánlatról beszél, de ne feledjük, az oroszországi importnál vámmal is számolni kell majd.