Utcai sportautót tervez a Red Bull

Red Bull autó x2010
Vágólapra másolva!
Hamarosan nem csak a Forma 1-ben, hanem akár az utcán is láthatjuk majd a Red Bull autóit, bár a készülő szupersportkocsi biztosan nem lesz népautó.
Vágólapra másolva!
A Newey által korábban tervezett Red Bull X2010 autó csak a Gran Turismo videojátékban létezett Forrás: Red Bull

Adrian Newey neve összeforrt az Forma-1-gyel, a legendás mérnök 2010 és 2013 között a Red Bull csapatával nyert 4 világbajnoki címet, de korábban a McLarennek is tervezett bajnok autókat. 2015 elejétől azonban visszavonult a Red Bull Racing istállótól, hogy a szintén az energiaitalos céghez tartozó műszaki tervezőcégnél, a Red Bull Technologies-nál kamatoztassa kivételes szaktudását.

Forrás: Red Bull

Az egyik projekt, amin jelenleg dolgozik, egy pályán és közúton is használható szupersportautó, amely a Ferrari LaFerrarinak és a McLaren P1-nek lenne a konkurense. Valószínűleg Mercedes motort és elektronikát kaphat majd a még ismeretlen nevű jármű, ami azért nem lenne meglepetés, mert a Daimler AG-nek tulajdonrésze van az Aston Martinban, és a technológiai partnere is a brit gyártónak.

Adrian Newey Forrás: Red Bull

Állítólag az Aston Martin a fejlesztésben is segít, az új Vulcan részegységeit is Newey rendelkezésére bocsáthatja, és 2018-tól az autó gyártásáért is felelős lesz. A brit és az osztrák cég együttműködése ettől még egyáltalán nem biztos, hogy kiterjed majd az F1-es részlegre is, bár pont a hétvégi Brit Nagydíjon kapott szárnyra az a pletyka, hogy az Aston Martin neve alatt Mercedes motorokhoz juthatna hozzá a Red Bull Racing, miután 2017-től szakít jelenlegi motorszállító partnerével, a Renault-val.