Akár egymilliárdot is érhet Lamborghini úr motorcsónakja

Lamborghini motorcsónak
Vágólapra másolva!
Egykor maga Ferruccio használta, és most legalább 630 millió forintot kér érte egy aukciós ház.
Vágólapra másolva!
Forrás: Lamborghini

A képeken látható 1968-as Riva Aquarama motorcsónakot a Lamborghini alapítója, Ferruccio Lamborghini rendelte meg, ezért nem kell csodálkozni azon, hogy a meghajtásáról nem egy hagyományos motor gondoskodik. A mérnökei a csónak testében ugyanis két darab négyliteres, karburátoros V12-est helyeztek el, amelyek szoros rokonságban állnak a Lamborghini első szériaautójának, a 350 GT-nek a 3,5 literes motorjával.

Forrás: Lamborghini

Hogy az egyenként 350 lóerős motorokat be lehessen építeni az elegáns, fából készült hajótestbe, módosítani kellett a vázszerkezeten és egy különleges kipufogórendszert is ki kellett fejlesztenie a mérnököknek. Ferruccio csónakja akár 48 csomóval is tudott hasítani a velencei csatornákban, ami 20 százalékkal nagyobb tempó, mint amire a normál, V8-as motorral hajtott Riva Aquarama képes volt.

Forrás: Lamborghini

Az utolsó csavarig felújított Riva Aquarama Lamborghininek eddig mindössze két tulajdonosa volt, most egy holland gyűjtő kínálja eladásra. Az eladást intéző aukciós ház az eladási árat 2-3 millió euró közé teszi (630-945 millió forint), ám ez vélhetően nem riasztja majd el a potenciális érdeklődőket.