Ettől a szörnytől Enzo Ferrari forog a sírjában

Vágólapra másolva!
Ritkán ugyan, de vannak replikák, amelyek filléres tömegautó-alapokon viszonylag jól idézik meg egy jóval drágább és erősebb autó világát. Ám amikor az egyik legritkább és legdrágább Ferrarira emlékeztető karosszériát tákolnak egy csenevész autóra, rettenetes végeredmény születik.
Vágólapra másolva!

Már az ötlet sem volt túl jó, hogy épp a széles és lapos, a néhai cégalapítóról elnevezett Ferrari Enzót válasszák témának a replika megépítéséhez. Mi más is lehetne az alap, mint a donorként számtalanszor használt Pontiac Fiero egy példánya, jelen esetben egy 1986-ból. Az autóból persze csak az alapok maradtak és a motor, a külső pedig az Enzo-ra szeretne hasonlítani.

Forrás: Autobild

Még az orrán talán felfedezhető néhány ismerős részlet, de hiába a felfelé nyíló ajtók (brutális illesztési hibákkal), a Ferrari és V12 matricák, az egész autó borzasztóan amatőr és tákolt hatást kelt. Rosszak az arányok is, az eredeti Enzo-hoz képest sokkal rövidebb és keskenyebb, de legalább magasabb is, mintha egy púpos hátú hangyász szaglászná az aszfaltot.

A legjobb viszont a motor, ugyanis hiába a piros szelepfedél, ez itt nem egy 6 literes, 660 lóerős V12-es, hanem a Fiero eredeti V6-osa, ami nevetséges 134 lóerő leadására képes. Bizarr extra a járó motornál folyamatosan visító ékszíj, ez biztos a V12 üvöltését hivatott pótolni. Belül digitális műszerfal és a külsőhöz passzolóan rémísztő látvány fogad minket.

Forrás: Autobild

Aki mégis kedvet kapott rá, annak jó hír, hogy a tulajdonos most megválna ettől a szörnyszülöttől. A 150 ezer kilométert futott replikát 4135 dollárért (kb. 1,1 millió forint) árulják.