Többezres mínuszt eredményezhet az automatás parkolás

fizető parkoló, Óbuda, parkoló, parkolás, parkolódíj
Óbuda parkolás illusztráció
Vágólapra másolva!
Igaz, ehhez sokszor kell parkolni és rendre túl kell fizetni. Összehasonlítottuk automatás és a mobilos parkolás költségeit.
Vágólapra másolva!

A parkolóautomaták telepítéséből, fenntartásából adódó pénzpocsékolásról szóló cikkünk után sokan írták, hogy hiába macerás és (arányaiban) drága a parkolóautomaták használata, a mobilos fizetés tranzakciós költségei miatt olcsóbb a készpénzes parkolás. A dolog azonban nem ilyen egyszerű, ugyanis az automatás fizetésnél az egyik legnehezebb dolog belőni, hogy pontosan mennyi időt vesz majd igénybe az elintézendő dolog.

Éppen ezért könnyen többet fizetnek a büntetéstől félő autósok egy-egy parkoláskor. Márpedig ezek a túlfizetések egyszerűen pénzkidobást jelentenek, és akkor még nem beszéltünk az automaták megkeresésével, a pénzbedobálással, az aprópénz esetleges megszerzésével (pénzváltás), valamint a cédula autóba rakásával elpocsékolt időről. Az alábbiakban összeszedtük, hogy a sok kisebb-nagyobb túlfizetés miatt mennyi pénzt spórolhatunk meg mobilos fizetéssel. Infografikánkban Ön tudja beállítani ez egyes parkolási időket és gyakoriságot, így pontos összegekkel kalkulálhat.