Egy Porsche ellen versenyzett Budapesten a fehér Ferrari

Ferrari F12 TDF COLLECTION DAY and FIRST DRIVE with Josh Cartu
Vágólapra másolva!
Kiderült, kié a fehér Ferrari F12tdf, és az is, hogyan használják Budapesten.
Vágólapra másolva!

Josh Cartu, a kanadai származású üzletember és Ferrari-gyűjtő a tulajdonosa annak a fehér Ferrari F12tdf sportautónak, amelyet nemrég Budapesten fényképeztünk le. Mindez abból a videóból derült ki, amelyet Cartu tett fel az internetre. A Sandstorm Research számítástechnikai cég igazgatója akkor vált híressé Magyarországon, amikor 2014 őszén egy rendkívül ritka BAC Mono sportautót tört össze Budapesten az Alagútban. Cartu rendszeres résztvevője a közúton zajló Gumball 3000 futamoknak.

Ferrari F12tdf a Csalogány utcában Fotó: Origo

A mostani filmen az látható, ahogy Cartu a szintén vadonatúj Ferrari 488 GTB-jével és egy riporterrel elmegy a budapesti Ferrari-kereskedésbe, hogy elhozza az adók és extrák nélkül is 97 millió forintba kerülő új F12tdf-et.

Ez a modell egyébként a valaha volt második legerősebb széria Ferrari, 6,3 literes V12-es szívómotorja 780 lóerős. Az átadás és a rövid ismerkedés után Cartu már tövig nyomja a gázt, a Váci úton és a pesti alsó rakparton egy kabrió Porsche 911-essel versenyez, kissé rugalmasan kezelve a sebességhatárokat.