Így kell szabályos előzéssel rommá törni a kocsit

animGIF
Accident 2015/12/15
Vágólapra másolva!
Szembeforgalom nélkül egy főúton előzni nem tűnik túl bonyolult műveletnek, de a hirtelen kormánymozdulat ebben az esetben is kerülendő, különösen akkor, ha vizes és nyomvályús az út. Valószínűleg egy életre megjegyzi ezt a leckét a VW sofőrje.
Vágólapra másolva!

Ijesztő balesetet rögzített egy fedélzeti kamera Romániában, a Botosan és Dorohoj közötti főúton. A leghátul haladó kamerás autó előtt egy Volkswagen Sharan hajt, előtte pedig egy platós kisteherautó. Első látásra a VW vezetője szabálykövető, a kanyargós, záróvonalos részen nem csinál semmit, csak akkor kezd gyorsítani, amikor egyenessé válik az út, illetve elhaladnak az előzni tilost feloldó tábla mellett.

Az előzés kezdetén túl nagy lendülettel vált sávot, az autó fara a csúszós és rossz minőségű úton megindul, de nem a furgon oldalának ütközik, hanem lecsúszik az útról. Ott viszont ott egy nagyobb töltés van, ami úgy megdobja az autót, hogy felrepül a levegőbe, majd egy teljes fordulat után érkezik vissza a földre. Szerencsére a balesetben az autón kívül más nem sérült meg.