Újra feldübörög a Tuning Show a Hungexpón

AMTS Tuning Show
Vágólapra másolva!
Ismét ellepik a felspécizett autók és a testfestett csajok a budapesti vásárvárost, idén a legnagyobb attrakció egy új Ford Mustang átépítése lesz élőben.
Vágólapra másolva!

A 2006 óta évente megrendezett Autó, Motor &Tuning Show nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb autóseseményének, de mára a nemzetközi tuning szcéna is jelentős kiállításként tartja számon. Évről-évre nagyobb hangsúlyt kapnak az importőri standokon a gyári autóújdonságok is, a show jelleget pedig sokféle színpadi program, szépség- és hangnyomásverseny, kültéri drift- és kaszkadőrbemutató, streetfighter show és freestyle motocross erősíti.

Felismerhetetlenségig tuningolt autókból idén sem lesz hiány Forrás: AMTS

2010 óta minden évben szerepel a programban az élő autóépítés: a kiállítás három napja alatt a műanyagos munkáktól kezdve, a futóművön, fényezésen, az utastér és hifi beépítésén keresztül mindent átalakítanak egy donor autón, mely idén egy itthon még nem kapható új, hatodik generációs Ford Mustang lesz. Érdekesség, hogy az autóra kerülő optikai tuningcsomag a legelső szett, amit a Roush tuningcég Európába szállított.

Több kiállítás egy belépőért

A 10. AMTS kiállítás nem csak a tuningról szól, hiszen a megváltott belépővel a látogatók megtekinthetik Magyarország egyetlen, átfogó motoros tematikájú rendezvényét, a Budapest Motor Fesztivált, az Épített Motorok és Autók Találkozóját, valamint az Gymkhana Országos Bajnokság és a Kaszkadőrmotorosok Országos Bajnokságának első versenyét is.

Az Autós Nagykoalíció idén is felhívja a figyelmet a magyar mérnökök munkásságára a „Magyarok a világ járműgyártásában” című kiállításával, amely a korhű hangulatot teremtve, számos látnivalót érintve kalauzolja végig a látogatót az 1900-as évek elejétől napjainkig a járműgyártás hazai vonatkozású termékein.

Hasznos információk

A kiállítás március 20-22-ig látogatható a Hungexpón, pénteken és szombaton 9-19 óráig, vasárnap 9-18 óráig. A teljes árú felnőtt belépőjegy (amivel egy átépített Volkswagen Sciroccót lehet nyerni) 3500 forintba kerül, a 14 év alatti gyerekek 2000 forintért mehetnek be. A két felnőtt és két gyerek számára érvényes családi jegyért 8000 forintot kell fizetni.