225 Mercedest és 175 Audit kapnak a rendőrök

mercedes b osztály
Vágólapra másolva!
Bruttó 3,9 milliárd forintért vásárol 550 új autót az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), köztük hazai gyártású Mecedeseket és Audikat. Skoda Octaviákkal is bővül a flotta.
Vágólapra másolva!

A Pappas Auto Magyarország Kft.-tól 225 darab Mercedest, míg a Porsche Hungaria Kft. és a Porsche Lízing Kft. alkotta konzorciumtól 175 Audit és 150 Skodát vesz az ORFK - írta a Napi.hu a rendőrség honlapján közzétett szerződésre hivatkozva. Az ORFK még májusban tett közzé közbeszerzési felhívásokat összesen 1225 új autó vásárlására.

A tenderen győztes cégek öt évig szervizelik és karbantartják az autókat. A szállítóknak az autókra hároméves, de legfeljebb 120 ezer kilométerig jótállást kellett vállalniuk, az autókra felhelyezett rendőrségi matricákra és fényhidakra hatéveset, helyszíni javítással.

Lesz belőlük rendőr- és szolgálati autó is Forrás: Mercedes-Benz

A szerződéses adatok szerint összesen 225 darab új Mercedest vásárol az ORFK: Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B 220 4MATIC összkerékhajtású modelleket, a legtöbbet, 153 darabot fehér színben (járőrautó), 42 darabot metálfehérben (rendészeti autó), valamint rendőri jelzések nélküli 30 autót (bűnügyi ügyintézői) fekete, szürke, ezüst, kék és fehér színben.

Az ORFK 175 darab Audit is vásárol: felsőkategóriás kísérőautónak hét darab Audi A6 Avant 3.0 TDI-t szereznek be, az autópálya-rendőrség 18 darab Audi A4 Avant 3.0 TFSI-t használhat elfogóautónak. A Győrben gyártott Audi A3 Limousine 1.4 TFSI-ből összesen 150-et vásárolnak, ebből járőrautónak, rendőri jelzésekkel 30 darabot, míg további 120 darabot rendőri jelzések nélkül, ügyintézői autónak meglepően alacsony, egyenként nettó 3,85 millió forintos áron. A járművek fehér, fekete és metál színűek.

A győri Audikat egész olcsón adták Fotó: Origo

Újabb Skodákat is kapnak a rendőrök, ezúttal 150 darab Skoda Octavia Combi 1.4 TSI típust vásárolnak járőrautónak.