Jeremy Clarksonnak világítótornya is van

top gear
Vágólapra másolva!
A Top Gear elképesztő pénzgyár, kiszámolták a műsorvezetők vagyonát.
Vágólapra másolva!

A tévétörténet leghosszabb ideje futó autós szériája a Top Gear, amely egyesek szerint már nem a régi, mások szerint meg újabban pont jobb, mint régen. Akármi is az igazság, milliók bámulják az egyes epizódokat, ami természetesen a három műsorvezető bankszámláján is meglátszik.

A zsebekben a Daily Mail turkált, a lap szerint a show feje, Jeremy Clarkson csak a BBC-től évi 1,2 millió fontot (580 millió forint) kap a műsorvezetésért, ezt azonban számos további bevétel egészíti ki. Clarkson vagyona 30 millió font (11,6 milliárd forint), van egy kétmillió fontos háza, sőt egy 1,5 millió fontot érő világítótornya is Man szigeten. Garázsában olyan autók állnak, mint Ford GT, Lamborghini Gallardo Spyder, Ferrari F355, Mercedes-Benz SL55 AMG, Jaguar XJR, Toyota Land Cruiser és Volvo XC90.

Forrás: Top Gear

A két kolléga, Richard Hammond és James May szerényebben tolják, éves fizetésük például "csak" 500 ezer font (193 millió forint) a BBC-től, de nem kell őket sajnálni, mert egyéb tévéműsorokkal és reklámkampányokkal kényelmesen eléldegélnek. Hammond vagyona 15 millió font (5,8 milliárd forint), Mayé 10 millió font (3,9 milliárd forint).

Clarksonhoz hasonlóan Hammond és May egyaránt két-kétmillió fontos villában él, előbbinek 28 motorkerékpárja és helikoptere is van, utóbbi a Porsche 911-es mellett Rolls-Royce-ot és egy Fiat Pandát is tart.