Ez történik, ha egy vadászgépet kereszteznek egy autóval

bloodhound
Vágólapra másolva!
Megnéztük a világ leggyorsabb autóját, pontosabban annak a közel életnagyságú makettjét. Ha elkészül, gyorsabb lesz, mint egy pisztolyból kilőtt golyó.
Vágólapra másolva!

Teletankolva közel nyolc tonna, tizennégy méter hosszú és mintegy 135 000 lóerős. Igen, nem elírás történt, százharmincötezer lóerőt lehet kihozni a motorjaiból. Szükség is lesz ennyi kakaóra, ugyanis nagy rekordra készül a brit fejlesztésű Bloodhound, azaz Véreb, 1000 mérfölddel (1610 km/órás tempóval) szeretnének vele repeszteni egy sivatagban. Ha összejön, ez lesz az új szárazföldi sebességrekord.

A fenti produkció még várat magára, ugyanis még javában építik a szárnyaitól megfosztott vadászgépre hasonlító „autót”, amit Andy Green, egykori vadászpilóta fog vezetni. Ő mutatta be nekünk a leendő munkahelyét, pontosabban annak makettjét az angol nagykövetségen.

Bár jelentős csúszásban van az eredetileg 2011-re tervezett rekordkísérlet, a jelenlegi tervek szerint jövőre, Dél-Afrikában fogják először begyújtani a rakétákat. Az autó építését itt lehet nyomon követni. A jelenlegi rekordot, az 1228 km/órát a gázturbinás sugárhajtóművel szerelt ThrustSSC állította föl 1997-ben, a volánnál akkor is Andy Green ült.