Ledobta a tetejét, hízott 250 kilót a BMW M4

bmw m4 kabrió
Vágólapra másolva!
Elkészült az M4 nyitott tetős változatával a BMW, a kabrió a New York-i Autószalonon mutatkozik be. Maradt a 431 lóerős motor.
Vágólapra másolva!

Élőben az április közepén nyitó New York-i Autószalonon lesz először látható az M4 kabrió, a BMW azonban máris szétküldte a sajtóanyagot, hogy lehessen csámcsogni az adatokon. Van is érdekesség, például az, hogy a kifutó M3 kabriónál 60 kilóval könnyebb ugyan az új sportmodell, de így is jóval nehezebb a zárt változatnál.

Forrás: BMW

Az M4 kupé 1497, a kabrió viszont a szükséges merevítések és egyebek miatt 1750 kilós, amely jelentős különbségnek tűnik. Ehhez képest a motoron nem változtattak, maradt a háromliteres, soros hathengeres turbó 431 lóerővel és 550 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Forrás: BMW

Hatfokozatú kézi váltóval 4,6 másodperc gyorsul százas tempóra a kabrió, a hétfokozatú DCT duplakuplungos váltóval 4,4 másodpercig tart a mutatvány. Az összehajtható keménytető húsz másodperc alatt nyílik és csukódik, 18 km/h-s tempóig működtethető menet közben. Nyitott tetővel 220, zárttal 370 literes a csomagtartó.

Forrás: BMW

Az értékesítés ősszel indul, a hazai ár egyelőre nem ismert.

Forrás: BMW