Itt az új kecskeméti Mercedes

mercedes cla shooting brake
Vágólapra másolva!
A CLA kombiban az ígéretek szerint már hátsó fejtér is van.
Vágólapra másolva!

A Mercedes nyilvánosságra hozta az első fotókat a négyajtóshoz hasonlóan kizárólag a kecskeméti üzemben készülő CLA kombiról. A Shooting Brake 4630 milliméter hosszú, 1777 milliméter széles és 1435 milliméter magas, padlólemezén a négyajtós kupéval osztozik.

Forrás: Mercedes-Benz

A CLA sok kritikát kapott amiatt, hogy hátul nagyon szűk a fejtér, ezt a hibát a kombiban az ígéretek szerint javították: a sportos hatás érdekében nagy lendülettel ereszkedik ugyan a tetővonal, de mégsem akkorával, mint a négyajtóson.

Forrás: Mercedes-Benz

A Mercedes legújabbkori szokása szerint az értékesítés egy limitált szériával kezdődik, ezt ezúttal nem Edition1, hanem OrangeArt Edition névre keresztelték - kívül és belül egyaránt járnak hozzá narancsszínű dekorbetétek.

Forrás: Mercedes-Benz

A CLA kombi csomagtartója alaphelyzetben 495 literes, döntögetéssel 1354 literes rakteret lehet kialakítani. Az értékesítés a 136 és 177 lóerős dízellel (CLA 200 és 220 CDI), valamint a 122, 156 és 211 lóerős benzinessel (CLA 180, 200 és 220) kezdődik, utóbbi összkerékhajtással is kérhető. Az első modelleket március végén vehetik át a vásárlók.

Forrás: Mercedes-Benz