Egy újabb Golf meglepetések nélkül

volkswagen golf variant kombi
Vágólapra másolva!
Genfben bemutatkozik a hetedik generációs Golf kombi, vagyis Variant változata. Forradalom a családi modellnél sem történt.
Vágólapra másolva!

Golf-dömping lesz a héten nyitó Genfi Autószalonon. A Volkswagen a GTD, GTI, illetve az elektromos és hibrid változatok mellett kiállítja az új kombit is, amely pontosan ugyanolyan jellegű módosításokon esett át, mint ötajtós testvére. Vagyis a cél az volt, hogy az új modell is azonnal felismerhetően Golf maradjon, a formaterv a szokásos evolúciót hozza revolúció helyett.

Hivatalos adatokat még nem tett közzé a Volkswagen az autóról, de nem nehéz kitalálni, hogy a motorkínálat közös lesz az ötajtóssal. Az új Civic kombihoz hasonlóan csak az a kérdés, hogy mekkora csomagtartó rejtőzik a hátsó ülések mögött - valószínűleg történt egy kis növekedés az elődhöz képest.

UPDATE: A csomagtartó 605 literes, 5 literrel kisebb, mint az új Octavia kombiban. A sima ötajtósnál 307 milliméterrel hosszabb a Golf Variant, az MQB platform használatának köszönhetően elődjénél 105 kilóval könnyebb.