Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Lexus válasza a BMW 3-as kupéra

lexus LF-CC
Vágólapra másolva!
A Toyota prémiummárkája egy középkategóriás kupé-tanulmánnyal készül a Párizsi Autószalonra, egy-két éven belül szériaautó lesz belőle.
Vágólapra másolva!

Forrás: Lexus
Forrás: Lexus

Az új LF-CC-ben nemcsak az az érdekes, hogy új, középkategóriás Lexus kupét vetít előre, hanem az is, hogy az új IS formavilága is ehhez hasonló lesz. A jelenlegi IS-ből egyébként kupé nem készül, csak kupé-kabrió.

Forrás: Lexus
Forrás: Lexus

Az L-finesse formanyelv szerint készült tanulmányautó a legújabb Lexusokon látható, orsó alakú hűtőmaszkot kapta meg, de ilyen agresszív, hatalmas változatban eddig még egyetlen Lexuson sem lehetett látni. Még különlegesebb megoldás, ahogy az első lökhárító két széle rásimul az első kerekekre, hatalmas hűtőnyílást nyitva ezzel az első fékeknek.

Forrás: Lexus
Forrás: Lexus

Remek arányérzékkel rajzolták meg a karosszériát, az üvegfelületek természetesen kicsik, ahogy az ma divatos, de az élek és ívek eléggé egyedivé teszik, akárcsak a szilánkot mintázó hátsó lámpák. Az sem általános, hogy a harmadik féklámpát a tetőn lévő "cápauszony" antennára tették.

Forrás: Lexus
Forrás: Lexus

Az LF-CC mozgatásáról természetesen hibrid hajtáslánc gondoskodik, az új fejlesztésű, közvetlen befecskendezésű, Atkinson ciklusú 2,5 literes, négyhengeres benzinmotor munkáját állandó mágneses, vízhűtésű villanymotor segíti. A Lexus tervei szerint a rendszer összteljesítménye legalább 200 lóerő lesz, a szén-dioxid-kibocsátás viszont 100 g/km alatt marad majd, amivel osztályelső lehet majd az egy-két év múlva érkező szériamodell.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről