Már kapható az új Lada

lada largus
Vágólapra másolva!
Az Avtovaz hétfőn megkezdte új típusa, a Lada Largus kiskereskedelmi értékesítését Oroszországban. Az autó nem más, mint egy átemblémázott Dacia Logan kombi.
Vágólapra másolva!

A Lada-kereskedésekbe mintegy kétezer darab Largus érkezett az első napon. Egyelőre öt- és hétszemélyes változatban kapható, az ára 380 ezer rubelnél, azaz körülbelül 2,75 millió forintnál kezdődik. Korábbi cikkünkben már részletesen írtunk az új típusról, amely tulajdonképpen nem más, mint egy Dacia Logan MCV más első lökhárítóval.

A Lada Largus az Avtovaz és a Renault-Nissan csoport első közös nagy projektje. A modell háromféle változatban készül: öt és hétszemélyest, valamint áruszállítót gyártanak belőle.

A Lada Largusz sorozatgyártását április 4-én kezdték meg. A tervek szerint ebből a típusból évente 70 ezret gyártanak, amelyet az orosz piacon és a FÁK-országokban készülnek értékesíteni. Az év végéig várhatóan 27 ezer darabot bocsátanak ki a gyárból.

Artyom Fedoszov, az Avtovaz értékesítési és marketing ügyekért felelős alelnöke az ITAR-TASZSZ-nak kijelentette, hogy várhatóan nagy lesz a kereslet az új autótípus iránt, és idén nem is készül el annyi belőle, amennyire igény lenne.