Árverésen a Vissza a jövőbe 3 időgépe

Vissza a jövőbe 3 DeLorean DMC-12
Vágólapra másolva!
A trilógiában használt DeLoreanek egyikét ruhákkal és kellékekkel együtt árverezik el.
Vágólapra másolva!

Film- és autórajongók érdeklődésére is számít a "Hollywood ikonjai" néven megrendezésre kerülő árverés, melyet december közepén tartanak Los Angelesben. Több száz filmes emléktárgy között ott lesz a Vissza a jövőbe trilógiában használt hét DeLorean DMC-12-es egyike. A harmadik részben használt autó abban a jelenetben látható, amikor Michael J. Fox karaktere 1955-ből 1885-be utazik az időgéppel egy autósmozi vetítővásznán keresztül.

Forrás: Profiles in History

A történet szerint az időutazásra átépített autó évtizedeket tölt egy bányában, áramkörei megsérülnek és a gumik is elporladnak róla, ezért az 1955-ben beszerezhető alkatrészekkel teszik működőképessé. Ezt az állapotot tükrözi az eladásra kínált példány, amely a három fennmaradt autó egyike. A filmkészítők megemelték a futóművét, hogy a sportkocsinak ne okozzon gondot a homokbuckák közötti száguldás.

Ebben a jelenetben szerepelt a most árverésre kínált DeLorean

Az igazi különlegességnek számító filmes autó értékét 400 és 600 ezer dollár közé becsülik. Az aukció legértékesebb darabján kívül több mint száz apróságra is lehet majd licitálni, többek között jelmezekre és olyan kellékekre, mint a légdeszka. A bevételből Michael J. Fox alapítványa is részesül, melyet a harmincéves kora óta Parkinson-kórban szenvedő színész a betegség gyógymódjának kutatására hozott létre.