Sportos lesz az új Hyundai Accent

Vágólapra másolva!
A Moszkvai Autószalonon RB Concept néven mutatta be az Accent jövőre érkező utódját a Hyundai. A koreai kisautó legújabb generációja Szentpéterváron, a cég új gyárában készül majd.
Vágólapra másolva!

A Koreában Accent, Kínában Verna néven bemutatott lépcsőshátú kisautó európai kivitele megváltozott orr-részt kapott, bár az Oroszországban leleplezett RB Concept sem végleges modell, csupán egy szériaközeli tanulmány. Az elérhető árú szedánok kategóriájában az öreg kontinensen nem elvárás a gazdag krómdíszítés, ezért inkább sportosabb irányba változtattak a megjelenésén.

Egyszerűbb és kisebb lett a fényszóró is, ami határozottan jót tesz a tömzsi RB-nek, és a magas oldalfalat megtörő él is jobban érvényesül a Vernához képest letisztult orrésznek köszönhetően.

Kétféle ismert benzinmotorral, a 107 lóerős 1,4-essel, és a 124 lóerős 1,6-ossal indul a forgalmazás, mindkét blokkhoz rendelhető lesz a négyfokozatú automatikus váltó is.

Egyelőre annyi biztos, hogy jövő tavasztól megvásárolható lesz az újdonság Oroszországban, de az is elképzelhető, hogy a hazánkban forgalmazott autók Koreából, az eredeti orral érkeznek majd.

Forrás: Hyundai
Még több kép a galériában. Kattintson a képre!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!